Process Mining Foundation-training gevolgd? Tja, en nu?

Heb jij inmiddels de Process Mining Foundation-training bij ons gevolgd? Dan zijn de ogen binnen jouw organisatie nu op jou gericht om de opgedane kennis toe te passen. Ondanks je enthousiasme om aan de slag te gaan kan het vaak toch lastig zijn om te bedenken hoe je dit nou werkelijk gaat doen. Maar geen zorgen, we laten je niet in de steek na het volgen van onze training. Hier geven wij je nog drie tips die je op weg kunnen helpen bij de uitvoering en die je laten zien hoe je het beste kunt beginnen.

1. Vertel over Process Mining

Hopelijk hebben we jou na de training kunnen overtuigen van het nut van Process Mining, maar nog niet iedereen in je organisatie zal hiervan overtuigd zijn. Het is dan ook belangrijk om eerst binnen je organisatie over Proces Mining te vertellen en de voordelen van deze software te laten zien. Veel organisaties vinden de software helemaal niet nodig. ‘‘We hebben toch al dashboards en andere tools, waar hebben we dit voor nodig dan?!’’.

Een nieuwe tool zoals Process Mining zorgt vaak meer voor angst dan voor enthousiasme onder managers. Zij gaan er van uit dat de processen goed lopen en vinden het vaak enigszins beangstigend om diepe inzichten in de werkelijke uitvoering van processen te verkrijgen. Alles is dan zichtbaar en onverwachte problemen of fouten kunnen ineens naar boven komen. Om ze te tonen dat deze angst onnodig is, kun jij ze laten zien wat juist de voordelen zijn van deze inzichten in werkelijke processen. Gebruik hiervoor de visualisaties van processen die Process Mining weergeeft. Met een overzichtelijke visualisatie van een proces kun je laten zien wat Process Mining allemaal eenvoudig in kaart kan brengen en wat voor voordelen voor je organisatie dit vervolgens met zich mee kan brengen. Zo’n visualisatie kan vaak een grotere interesse aanwakkeren.

Zodra je meer interesse voor Process Mining hebt gecreëerd moet je er wel voor zorgen dat het niet alleen bij interesse blijft. Er moet natuurlijk ook worden overgegaan op actie. Zorg hiervoor dat je geschikte mensen binnen de organisatie hebt gevonden. Deze mensen kunnen je vervolgens helpen bij de implementatie.

2. Begin klein

We snappen dat je het liefst meteen groot zou willen beginnen en voor meerdere processen Process Mining zou willen inzetten, maar dit is niet verstandig. Je hebt (hoogst waarschijnlijk) nog niet de volledige steun van al je collega’s. Dit vertrouwen moet groeien en hier kun jij bij helpen door eerst met een klein proces te beginnen (of met een deel van een proces). Als dit blijkt te werken kun je stapje voor stapje verder gaan en zo de kracht van Process Mining tonen. Kijk na de eerste uitvoering welk proces eveneens geschikt is voor Process Mining en begin ook hier weer kleinschalig mee. Op deze manier krijg je langzamerhand het vertrouwen van je collega’s en leer je het zelf ook op een intensievere manier.

Process Mining training

3. Pas je aan je doelgroep aan

Process Mining is niet voor elke organisatie precies hetzelfde in te zetten. Kijk hoe Process Mining de meeste impact kan hebben voor jouw doelgroep en voer het vervolgens op die manier uit. Gebruik het om resultaten inzichtelijk te maken, verspillingen op te sporen en processen in kaart te brengen. Nadat je dit inzichtelijk hebt, kun je kijken hoe je processen kunt verbeteren om meer waarde voor je doelgroep te genereren.

Werk vanuit hier verder

Leer van positieve (of negatieve) ervaringen en bouw Process Mining zo steeds verder uit binnen je organisatie. Hou hierbij dus wel in gedachte dat je van klein naar groot moet werken. Ook na een eerste implementatie is het niet verstandig om meteen een groot proces te kiezen. Gun jezelf de tijd om het stap voor stap te leren. Hiervoor kun je ook nog een vervolgtraining bij ons volgen!

Ook interessant:


Bron afbeeldingen: efvet.org, ponty.fr